ÜRETİM

Üreticilerimizden satın alınan kabuklu fıstıklar,elenip boyutlandırma işleminden geçtikten sonra kırılır. Kırılıp kabuklarından ayrıştırılan ürünler, yıkanıp kurutulur. Ardından renk ayırma makinelerinde yabancı tane ve bozuk taneli ürünler ayrıştırılır. Daha sonra seçme bandında paketlemeden önce son olarak kontrol edilen ürünler paketlenerek müşterilerimize sunulmaktadır.Ürünler genellikle 25 kg torbalarda ve 10 kg kolilerde paketlenerek satılmaktadır.ürünlerimizin işlenmesi sırasında ürünün organoleptik özelliklerini tat,koku,renk ve görünüşünü değiştirecek kimyasallar kesinlikle kullanılmamaktadır.

FISTIK ÇAMI

Fıstık çamı, 20-25 mt. boylarında diğer çam türlerinden kolaylıkla ayırt edilebilecek şemsiyeye benzeyen gösterişli bir ağaçtır. 150 yıl kadar yaşayabilen bu ağaç, 10-12 yaşlarından itibaren ‘kozalak’ vermeye başlar.Kozalaklar olgunlaşmasını üç yılda tamamlamaktadır. Kozalaklar ilk vejetasyon mevsimi sonunda ceviz büyüklüğünde yeşil renkli, olgunlaşma sürecinin sonunda parlak kırmızımtırak bir renk almaktadır. olgunlaşan kozalaklar ” keye “adı verilen kancalı sırıklarla koparılarak düşürülmesi, hasat zamanı olan kasım-nisan ayları arasında yapılmaktadır. Temmuz- agustos aylarında arazilere serilen kozalaklar güneş altında kurutulmaları yoluyla kabuklu çam fıstığı (Küner) elde edilir. Elde olunan kabuklu fıstıklar rutubetsiz ve havalandırılabilen depolarda 2-3 yıl saklanabilir.

ÇAM FISTIĞI

Fıstık çamının kozalaklarından elde edilir. Besin değeri gibi, ekonomik değeri de son derece yüksek bir ürün olan çam fıstığı, fidanın dikiminden yaklaşık 10-12 yıl sonra ürün vermesi, sonrasında her yıl ürün vermemesi, düşük üretim miktarları ve zahmetli işçiliği yüksek fiyatının en önemli faktörleridir.

Nem 4,64
Su Aktivitesi (aw) 4,52
Kül 41,93
Yağ 44,9
Protein 31,97
Karbonhidrat 13,9
Vitamin İçerikleri ( mg/100g)
Askorbik asit (Vitamin C) 2,50
Thiamin (B1) 1,50
Riboflavin (B2) 0,28 Mineral Maddeler (mg / 100g)
Potasyum 734
Fosfor 654
Magnezyum 362
Kalsiyum 16,33
Demir 10,83
Çinko 6,56
Manganez 5,83
Sodyum 4,66
Bakır 3,3
Miristik(C14:0) 0,04
Palmitik(C16:0) 6,31
Palmitoleik(C16:1) 0,90
Heptadekonoik(C17:0) 0,11
Steraik asit(C18:0) 3,51
Oleik(C18:1) 38,31
Linoleik (C18:2) 47,10
Linolenik (C18:3) 1,17
Arakhidik(C20:0) 0,37
Ekosenoik(C20:1) 0,56
Ekosadinoik(C20:2) 0,53
Ekosatrionik(C20:3) 1,76
Henikosanoik(C21:0) 0,12

BİYO YAKIT

Çam fıstığı işlenmesi neticesinde çıkan yan ürünlerimizdir. Fırınlar, seralar, evler, kalorifer yakıtı olarak kullanılmaktadır.

İçerisinden kabuklu çam fıstıkları alınmış kozalakların öğütülmesi ile elde edilen yüksek kalorili kalorifer yakıtıdır. 40 kg çuvallarda ham ve işlenmiş şekilde satılmaktadır.

Enerji Analizleri:

Nem 15,14
Kül 1,26
KCAL/KG 4.200
Yoğunluk 380 Kg/ m3

Çam fıstığının en dış kabuğudur. Çok sert ve yanıcı özelliğinden dolayı kalorisi kozalak kabuğuna göre daha yüksektir. 40 kg çuvallarda satılmaktadır.

Enerji Analizleri:

Nem 11,20
Kül 1,48
KCAL/KG 4.800
Yoğunluk 520 Kg/ m3